Muşmulanın Faydaları - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Ocak 2019 Çarşamba

Muşmulanın Faydaları

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Muşmulanın Faydaları
Muşmula herkesin mutlaka gördüğü ama tanımadığı değerli bir meyvedir. Muşmula ağacı diğer meyve ağaçlarından çok farklıdır. 2 ila 3 metreye kadar büyüyebilen yapılı ağaçlardır. Sert iklimleri seven muşmula ağacı ülkemizde Karadeniz bölgesinde bolca yetişmektedir. Ancak bölgelere göre muşmulanın cinsi değişebilmektedir. Çoğunlukla kırmızı tonlarda olan meyve bazı cinslerinde yeşile dönük olabilmektedir.
Muşmula Meyvesi Nedir?
Muşmula ağaçta yetişen hafif tüylü bir meyvedir. Muşmulanın kabuğunun iç kısmında elmaya benzer beyaz bir tabaka vardır. Merkez kısmında ise çekirdekleri yer alır. Yaz aylarının sonuna doğru olgunlaşan ve tüketilebilen bir meyvedir. Muşmula meyvesi ortalama olarak bir ceviz büyüklüğünde yetişebilmektedir. Son derece sert olan meyve herkes tarafından sevilmeyebilir.Muşmula Meyvesi Nasıl Tüketilebilir?
Muşmula meyvesi doğrudan yenebileceği gibi farklı şekillerde de hazırlanabilir. Yörelere göre değişiklik göstermekle beraber muşmulanın özellikle turşusu ve çayı yapılabilir. Bazı bölgelerde kurutularak kış aylarında da tüketilmeye uygun hale getirilir. Fazla olan muşmuladan marmelat yapılabilmektedir.




Muşmulanın faydaları ne şekilde tüketilirse tüketilsin çok fazladır.Muşmulanın Faydaları
Muşmula son derece etkili bir gaz giderici olarak bilinmektedir. Ayrıca meyvenin kendisi böbrek hastalıklarına olumlu şekilde etki etmektedir. Midenin güçlenmesinde etkili olan meyve aynı zamanda kan dolaşımının düzenlenmesine etki eder. Meyvenin kendisi kadar yaprakları ve çekirdekleri de faydalıdır. Çekirdekler böbrek taşlarının dökülmesi konusunda etkilidir. Bağırsak hareketlerine doğrudan etki eden muşmula sindirim sisteminin düzenlenmesinde doğru ve düzenli şekilde kullanıldığında fayda sağlamaktadır. Kan dolaşımının düzenlenmesine etki ettiğinden beyne giden oksijen miktarını düzenler.Zayıflamak için Muşmula Tüketilir mi?
Muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor ama zayıflama konusunda etkisinin olması insanlar tarafından özellikle dikkat çekiyor. Sindirim sistemini düzene sokması, zayıflama aşamasında son derece yardımcı bir etkidir. Diyet dönemlerinde birçok kişi sindirim konusunda sorun yaşar ki bu durum kilo verme konusunda ciddi bir engeldir. Sindirim sistemini düzene sokmak için muşmula hoşafı ve çayı tüketilebilir.
Kaynak: http://gonulsofrasirahmetpnari.com


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar