Kanserle Savaşan Mucize Üçlü Karışım - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Ocak 2019 Çarşamba

Kanserle Savaşan Mucize Üçlü Karışım

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kanserle Savaşan Mucize Üçlü Karışım
Zerdeçal genellikle Asya kültüründe kullanılan bir baharattır, aynı zamanda köri yapımında da kullanılır. Fakat yemeklere tat ve renk katmasının yanı sıra, antioksidan, iltihap sökücü, antikanserojen ve antidepresan özellikte bir çok faydası bulunmaktadır.
Günlük diyetinizde kullanabilmeniz amacıyla burada sizlere faydalarını açıklayacağız, böylece bu baharatı, hindistan cevizi ve zerdeçallı tart, enerji veren buzlu içecek veya hint içeceği gibi herkesin bayılacağı lezzetli ve özgün tariflerde kullanabileceksiniz.
Zerdeçalın Faydaları
Antikanserojen: zerdeçal çok sayıda çeşitli tümörlerin büyümesini önleyen antikanserojen bileşenler içermektedir ve ayrıca kanser ilacı kullanırken yan etkilerin azaltılmasında etkin rol almaktadır.İltihap Sökücü: içerdiği kurkumin bileşeni yüksek derecede iltihap sökücü özelliktedir, bu yüzden romatizma, fibromiyalji, kronik yorgunluk ve ağrı vb. sorunları olan kişiler için tavsiye edilmektedir. Ayrıca solunum ve idrar sistemlerinde oluşan iltihaplara karşı da çok etkilidir.
Antioksidan: zerdeçal, hücreleri oksitlendiren ve yaşlandıran, vücuttaki serbest radikallerin etkilerini nötrleştirir.
Sindirim: zerdeçal mide toniği gibi hareket eder, sindirim işlemini hızlandırır ve mide yanması, ülser, gastrit ve benzerleri ile mücadele eder.Karaciğeri ve mesaneyi korur; safra kesesi taşı oluşumunu engeller ve siroz veya sarılık gibi ciğer hastalıklarının oluşumunu engelleyebilmektedir.Antidepresanlar: yapılan bir çok çalışma zerdeçalın doğal antidepresan gibi çalıştığını ve stresle mücadeleye yardımcı olduğunu göstermektedir.
Enfeksiyonla mücadele eder: zerdeçal antimikrobik ve antiseptiktir.



Nasıl alabilirim?Daha önce bahsedilen faydaları alabilmek için zerdeçalı günlük olarak kullanmanız gerekir. Öz, kapsül veya tablet şeklinde kullanabilir veya basitçe günlük menünüzde kullanabilirsiniz. Bu durumda, zerdeçalın yemekleri sarıya döndürdüğünü ve hafif bir tat kattığını bilmeniz gerekir. Fakat bu baharatı her tür çorba, krema, türlü, pilav, makarna veya sos yapımında kullanabilirsiniz. Hatta kek, buzlu içecek, tart ve muhallebi gibi tatlılara katabilirsiniz. Tavsiye edilen miktar günlük bir tatlı kaşığıdır. Cilt sorunları için bölgesel olarak uygulayabilirsiniz, bunun için su ve hatta biraz kil ile birlikte bir macun hazırlayın. Sedef hastalığı veya egzama gibi hastalıkların tedavisinde çok faydalıdır.Herhangi bir tedavi uygulamadan önce mutlaka bir doktora veya terapiste danışmanızı tavsiye ediyoruz.Enerji verici buzlu içecek
Bu buzlu içecek sizi sabahları enerjiyle dolduracak. Tek yapmanız gereken aşağıdaki malzemeleri karıştırmak:
Süt veya bitki bazlı bir içecek
Zerdeçal
Bir adet olgun muz
Çekirdeği çıkarılmış hurma
Dövülmüş badem
Bu içecek çocuklara, atletlere ve fiziksel veya zihinsel ihtiyaçları olanlara tavsiye edilir.
Hint İçeceği
Baharatların iyileştirici faydalarının tadını çıkarmanın sağlıklı ve lezzetli yollarından birisi de baharatlı bir içecek hazırlamaktan geçmektedir. Aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız vardır:
Süt veya bitki bazlı süt
(pirinç, yulaf ezmesi vb.)
Zerdeçal
Tarçın
Zencefil
Yıldız anasonLimon ve/veya portakal kabuğu
Bal
Süt veya bitki bazlı sütü baharatlarla (her bir litre sıvı için her bir baharattan yaklaşık bir çay kaşığı kullanılmalıdır) 10 dakika boyunca kaynatın. Sonrasında en az 10 dakika dinlendirin. Süzün ve buzdolabına koyun. Ilık veya soğuk olarak tüketin.
Hindistan Cevizi ve Zerdeçallı Muhallebi
Bu muhallebi yumurta içermediğinden, yüksek kolesterolü olanlar için mükemmeldir. Aynı zamanda zerdeçalın faydalarını da sunmaktadır. İhtiyacınız olanlar:Hindistan cevizi sütü
Toz hale getirilmiş agaragar deniz yosunu
Zerdeçal
Bal veya agave nektarı
Hindistan cevizi sütünü agaragar, zerdeçal ve bal veya agave nektarı (miktarı damak tadınıza bağlı olarak) ile kaynatın. Arada sırada karıştırın. Kaynamaya başlayınca, karıştırmayı bırakmayın. İki dakika boyunca kaynatın ve ocaktan alın. Geniş veya küçük tabaklara koyun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Üç saat sonra yemeye hazır hale gelecektir. Arzunuza göre üzerine hindistan cevizi serpilebilir.Kanseri Önleyen Mucizevi Üçlü Karışım
Amerikalı doktor, Carolyn Anderson, bu tarifin kanseri önlediğini iddia ediyor. Bu basit tarif hemen hemen her evde bulunan 3 maddenin karışımı. Dr. Anderson’a göre bu 3 madde Doğu Hindistan’da 2000 yıldan bu yana kullanılmakta olup, son zamanlarda batılı tıp bilim adamları tarafından da onaylanmıştır. Dr. Anderson, bu 3 besin karıştırılıp her gün tüketildiği takdirde, kanser riskinin hemen hemen tamamen ortadan kalktığını, belirtmektedir.Bu olağanüstü karışım, zerdeçal, zeytinyağı ve çekilmiş karabiber.Bu karışımdaki en önemli madde zerdeçal. Zerdaçal faydaları saymakla bitmez.Zerdeçal, vücutta enfeksiyonu ve iltihaplanmayı önleyen çok kuvvetli bir maddedir.
Zerdeçalın, kolon, prostat, beyin ve göğüs kanseri başta olmak üzere bir çok kanser türünü önlediği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Fareler ile yapılan deneylerde, kanserojen maddeler enjekte edilen farelere aynı zamanda zerdeçal verilmesi durumunda birçok kanser hastalığının tamamen önlendiği ortaya çıkmıştır.Yapılan araştırmalara göre, karabiber, zerdeçalın etkisini %200 oranında arttırmaktadır.Kanseri Önleyen Karışımın Tarifi:
Malzemeler;
Çeyrek çay kaşığı zerdeçal,
Yarım çay kaşığı zeytin yağı,
Çeyrek çay kaşığından az taze çekilmiş karabiber.
Bu üç maddeyi bir fincanda karıştırın. Karışımı sade ya da salatalarınıza, çorbalarınıza, yemeklerinize katarak tüketebilirsiniz. Eğer, pişmiş yemeğe koyacaksanız, yemeğin sonuna ekleyin.Bu karışımı günde en az 3 kez tüketmelisiniz. Dr. Anderson, bu karışımın kanseri önlediği gibi, kötü huylu kanser hücrelerini de yok ettiğini belirtmektedir.
Kaynak:http://drsaglik.net

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar