Havuçlu Pasta - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

2 Ocak 2019 Çarşamba

Havuçlu Pasta

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu Pasta
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema kısmı için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Üzerini süslemek için hindistancevizi
Şekeri ve yumurtayı kabarıp beyazlayıncaya kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.


Unu,kabartma tozu’nu,vanilyayı ve tarçıni ekleyip çırpalım. Kabartma tozu fazla gelmez çünkü havuç ve ceviz var kabarmasını aksi yönde etkileyecektir o yüzden iki paket kullanıyoruz.
Bir su bardağı rendelenmiş havucu ve bir su bardağı cevizi ekleyip iyice karıştıralım Çok iyi bir şekilde tereyağı ile yağladığınız yuvarlak büyük boy borcam tepsiye veya dikdörtgen büyük boy borcam tepsiye harcımızı dökelim.
170°’de iyice ısıttığımız fırına sürelim pişince kürdanla kontrol edelim fırından çıkarmadan önce fırını kapatıp fırının kapağını açıp biraz içinde bekletelim hemen çıkarmayalım bazen kek sönmesi başımıza gelebilir sık sık takipcilerimden şikayet alıyorum bu konuda ne yapabiliriz diye bu bir önlemdir heleki içinde malzemesi bol özellikle Çiğ meyve malzemesi olan kekleri bu şekilde mutlaka bekletin biraz.
Süte un, nişasta ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım ocağa alalım aynı yönde karıştıra karıştıra pişirelim piştikten sonra ocağı kapatalım Bir kaşık tereyağı ve vanilyaları ekleyip beş 6 dakika kadar mikserle çırpalım ılımış olan kekimizin Üzerine kremamızı dökelim düzeltelim bolca hindistancevizi ekleyelim En az 3 saat dinlensin sonra dilimleyip servis edebiliriz Bu tarifi kelepçeli kek kalıbında veya Aliminyum tepsiler de pişirebilirsiniz Ben ölçü sizin için belli olabilsin diye borcam kabı tercih ettim…Tarifi için @fundacalezzetler ‘e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar