Alzheimer’ı Önlemek İçin Yapılması Gerekenler - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

16 Ocak 2019 Çarşamba

Alzheimer’ı Önlemek İçin Yapılması Gerekenler

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Alzheimer’ı Önlemek İçin Yapılması Gerekenler
Alzheimer hastalığı belirtileri 20 yıl önce kendini gösteren ve günümüzde yaşlıların %32’sinde görülen yaygın bir hastalıktır. Geri dönüşümü olmaya hastalıklardan bir tanesidir. Bu nedenle zaman çok geçmeden genç yaşta yapacağınız bazı uygulamalar sayesinde alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi en aza indirebilirsiniz.Alzheimer Hastalığına Yakalanmamak İçin Ne Yapılmalı?




Düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Yapılan araştırmalara göre düzenli egzersiz alzheimer hastalığına yakalanma riskini %50 azaltıyor. Haftada en az 150 dakika egzersiz yapmalısınız. Eğer yeni başlıyorsanız yüzerek veya yürüyerek başlayabilirsiniz. Özellikle ağırlık çalışmaları ve kardiyo hareketleri beynin sağlığının korunmasında etkili olmaktadır.Sosyal olmak, yeni insanlarla tanışmak dış dünya ile bağını koparmamak ta alzheimer hastalığına yakalanmamak için önemli bir faktör.



Özellikle yaşlandıkça kabuğunuza çekilmek yerine yeni ortamlara girmeye ve yeni insanlarla tanışmaya gayret göstermelisiniz.
Beslenmenize önem verin. Şeker, beyaz un, pirin. makarna gibi yiyeceklerden mümkün olduğunca kaçının. Bu tür gıdalar kan şekerinde yükselmelere yol açar ve beyinde iltihap oluşmasına neden olabilir. Sıklıkla Omega-3 tüketin. Yeşil çaya mutlaka öğün aralarında yer verin.Beyin egzersizleri



yapmayı ihmal etmeyin. Zihninizi zinde tutacak aktiviteler yapmaya çalışın. Örneğin birşeyler ezberlemeye çalışın. Yeni birşeyler öğrenin, Kitap, gazete dergi okuyun yada stratejik oyunlar oynayın. Bulmaca, zeka oyunları gibi zihinsel egzersiz yapacak oyunlar oynayın.
Düzenli olarak uyumayı ihmal etmeyin. Uyku probleminiz varsa gün içerisinde şekerleme yapmaktan kaçının ve akşam olmasını bekleyin. Her gün düzenli bir uyku rutini oluşturun. Bu sayede biyoloji saatinizi ona göre ayarlamış olacaksınız.Kaynak:www.bitkilog.com


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar