El Açması Dolama Börek - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

25 Nisan 2017 Salı

El Açması Dolama Börek

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

El Açması Dolama Börek
Malzemeler
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı ılık su
4-4,5 su bardagı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kasıgı tuz
Acmak icin:
Nisasta(yeteri kadar)
Üzeri icin:
125 gr tereyagı + sıvıyag
İci İcin:
200 gr kıyma,
2 adet patates,
1 adet sogan,
Tuz,
Karabiber,
2 yemek kasıgı sıvı yag.
İc harcın hazırlanısı; patatesleri rendeleyelim ve suyunu iyice sıkalım.Soganı ince ince dograyalım.Tavaya sıvı yagı, soganı koyalım ve pembelesene kadar kavuralım.İcine kıymayı ilave edelim ve suyunu salıp cekene kadar kavuralım.Daha sonra patatesleri ilave edip, kavurmaya devam edelim.Son olarak tuzu, karabiberi ilave edelim ve karıstıralım. Not: Ben hamuru iki katına cıkarmıstım dilerseniz ic harcı azaltın!!
Hazırlanısı:
Öncelikle hamurumuzu yoguralım. Sıvı malzemeleri yogurma kabına alın. Tuzunu ve kabartma tozunu ekleyin. Yavas yavas un ekleyerek ele yapışmayan yumusak bir hamur yogurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 parçaya ayırıp yuvarlayın. Üzerine temiz bez örtüp 15 dakika daha dinlendirin. Hamurumuzu 3 lü paketler halinde 5 gruba ayıracagız.
Bu arada tereyagını eritin yanınızda bekletin. İcine biraz da sıvıyağ ekleyin. Bir bezeyi nişasta ile tabak buyuklugunde acın. Digerini acıp üzerine kapatın. Tekrar nisastalayın üzerine 3. hamuru kapatın. Yani 3 kat oluyor. Bu 3 lü paket halindeki yufkayı oklava ile acabıldıgınız kadar acın. Üzerini bol yağlayın. Artı seklinde  kesin. Genis kısma ic harcı ekleyerek önce rulo yapın sonra kendi etrafında dolayın. Klasik gül seklinde yapıyoruz. Resimler yardımcı olacaktır.
Diger yufkaları da bu sekilde hazırlayın. 20 adet böregimiz oluyor. Hafif yaglanmıs fırın tepsimize dolama böreklerimizi alalım. Üzerini artan tereayagı ile bolca yaglayalım. Susam çörek otu ekleyelim. Öncecen ısıtılmıs 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pisirelim. Nefis böreğimiz hazır. Sıcak sıcak servis edelim. Cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkürler




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar