Yumuşacık Pastane Poğaçası - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

18 Ocak 2017 Çarşamba

Yumuşacık Pastane Poğaçası

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Yumuşak Pastane Poğaçası
Malzemeler:
2 su bardagi sut
1 cay bardagi sıvıyag
125 gr margarın ya da tereyagi (erıtılmıs)
1 paket kuru maya (1 sılme yemek kasigi)
1 tatlı kasigi tuz
1 tatlı kasigi toz seker
2 yumurta (bırının sarısı uzerıne)
Alabıldıgıne un (6-7 su bardagı cıvarında)
Icı ıcın
1 kase kadar beyaz peynır
Maydanoz (yeterı kadar)
Hazırlanisi
Sutu ılıtın yogurma kabına alın.Seker ve mayayı ekleyin 5 dakika kadar bekletin. Bu sırada margarini erıtın ekleyın. Sıvıyag, tuz, 2 yumurta(bırının sarısını ayırmıstık) da ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapismayan yumusak bır hamur elde edın. Yagli bır hamur oldugu ıcın kolay toparlanıyor. Hamurun üzerını strec film ile sarın yaklasik yarım saat kadar mayalanması ıcın bekletın.
İc harcını hazırlayın. Beyaz peyniri catalla ezin maydanozu ekleyip karistırın. Mayalanan hamurdan mandalina buyuklugunde bezeler yapın. İc harcını ekleyip hapsolacak sekilde yuvarlayın. Yaglı kagıt serilmıs tepsinize alın.
Bütün pogacalara sekil verince uzerine yumurta sarısını surun.Catalla uzerine iz yapabılırsınız dılerseniz susam corek otu da ekleyin ben istemedım. Tepsıde de 15 dakika kadar mayalanması ıcın bekletın. Onceden ısıtılmis 180 derece fırında poğaçayı altın sarısı renk alana kadar pişirin. Nefis poğaçamız hazır umarım dener, begenır bu guzel tarife yorum bırakırsınız. Afiyet olsun.Cigdem’ce Lezzetler‘e Tesekkurler





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar