Burger Kurabiye - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

15 Aralık 2016 Perşembe

Burger Kurabiye

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Burger Kurabiye

Malzemeler
1 adet yumurta
150 gram tereyagı
3/4 su bardagı pudra sekeri
3 su bardagı un
Kaplaması İcin:
1 adet yumurta akı
1 su bardağı ince cekilmiş ceviz ici
Ara katları İcin:
1 su bardagı bitter cikolata ezmesi
Püf Noktası:
Kurabiyeler oda ısısında sertlesmeye devam edeceginden çok fazla pisirmemeye özen gösterin, mümkünse ızgara teli üzerinde dinlendirerek sogutun.Tüm malzemeleri oda sıcaklıgında kullanmaya özen gösterin. Kurabiyelerin cok fazla kabarmasını arzu etmedigimiz icin kabartma tozu kullanmıyoruz.
Pisirme Önerisi:
Hazırladıgınız kurabıye hamurunu merdane yardımıyla acıp yuvarlak kalıplar yardımıyla kestıkten sonra da sandvıc kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.Arzuya göre kurabiye hamuruna kahve ya da kakao katabilir, renkli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Yapılısı:
Yumurta, tereyağ ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini saglayın.Elenmis unu azar azar ekleyip hamur toparlanana kadar elinizle karıstırın.Yumusak ve ele yapısmayan bir kıvam alan kurabiye hamurundan ceviz büyüklügünde parcalar koparıp avuc icinizde yuvarlayın.Hazırladıgınız kurabiyeleri öncelikle cırpılmıs yumurta akına ardında toz ceviz icine bulayıp yaglı kagıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerlestirin.Önceden ısıtılmıs 170 derece fırında, 15 dakika, üzerleri hafif bir renk alana kadar pisirin. Fırından cıkartıp ızgara teli üzerinde dinlendirin.Bir adet kurabiye üzerine bir tatlı kasıgı kadar bitter cikolata ezmesi sürüp bir digerini taban kısmı altta kalacak sekilde üzerine kapatın.Kurabiyeler bitene kadar aynı islemi tekrarlayın. Çikolata ezmesinin kurumaması icin çok fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylasabılırsınız.Servis Önerisi cikolata ezmesi yerine fındık ezmesi ya da kendi hazırlamıs oldugunuz koyu kıvamlı bır  cikolata sos kullanabilirsiniz.
Afıyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar