BEŞAMEL SOSLU KABAK SANDAL - Nefis Tarifler

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

9 Nisan 2015 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU KABAK SANDAL

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

BEŞAMEL SOSLU KABAK SANDAL
4-5 tane kabak
300 gr. kıyma
1 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
1 tane orta boy soğan
2 tane domates
2 tane yeşil sivri biber
Yarım çay bardağı kadar zeytin yağı,
Tuz,karabiber,
BEŞAMEL SOSU İÇİN;
 2 su bardağı süt
 2 çorba kaşığı un
 2 yemek kaşığı tereyağ
 Tuz,karabiber,fesleğen
Üstü için;
1 su bardağı kadar, rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Yıkadığımız  kabakları soyalım, ortadan uzunlamasına ikiye bölelim.2 su bardağı koyduğumuz tencerede,5 dakika kadar haşlayalım.Çok haşlamamaya dikkat edin.Biraz diri kalsınlar.Haşladığımız kabakların içlerini,bir tatlı kaşığıyla oyalım.Haşlama suyunu sakın dökmeyin,sos yaparken kullanacağız.Yağladığımız fırın tepsisine kabakları dizelim.
İç malzemesi için;Soğanları ve sarımsakları minicik olacak şekilde doğrayalım.Sıvı yağ döktüğümüz tavada, soğanları ve sarımsakları rengi dönene kadar kavuralım.Kıymamızı ilave edelim.3-4 dakikada kıymayla kavuralım.Rendelenmiş domates, minik doğranmış biberleri ilave edelim.2-3 taşım kaynatalım.Tuzunu ve karabiberini damak zevkimize göre ayarlayalım.Hazırladığımız içi; kaşık yardımıyla,oyduğumuz kabakların içine dolduralım.
Beşamel sosu için; Küçük bir tencerede,tereyağını eritelim.Unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.2 su bardağı soğuk sütümüzü ilave edelim.tel çırpıcıyla,hızlıca çırpalım ki,topaklanmasın.Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz.tuzunu ve karabiberini'de ekleyelim.Bir çay kaşığı fesleğende ekleyelim. Beşamel sosu kabak sandallarının üzerine,bir kaşık yardımıyla pay edelim.Başamel sosumuzun üstüne de,kaşar peynirimizi serpiyoruz. Kabakları haşladığımız sudan bir su bardağı kadar alalım.içine 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştıralım.Tepsimizin içine dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında,üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.            
Afiyet Olsun....:) Esrayla Mutfağa - Ver Fırına'ya Teşekkürler 
                                                                           
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar